Värmerekord

Vad säger ni om 13 grader (plus alltså) i Norge på julaftonen?

Och här sitter jag och suktar efter någonting att bo i där solen lyser. Det känns inte alltid meningsfullt.

I Spanien finns massor av lediga bostäder av känd anledning. Många hyfsade objekt till riktigt bra priser hittar man runt Torrevieja. Det skulle kunna vara okej men hur är det med den inhemska befolkningens tankar runt horderna av britter, holländare och skandinaver? Jag har läst att de är inte jätteglada att bli invaderade av ovannämnt folk.

Italien har väl inget speciellt att ge i sammanhanget. Det blir inte Italien.

Kanarieöarna är underbart. man kan bada i Atlanten året om. De har bara en årstid vilken kan vara en aning tråkigt. Priserna kan vara moderata men, men jag är osäker.

Malta bygger så det knakar. Det finns hur mycket vackert som helt men öarna är inte större än Hisingen. Efter tre veckor har man varit överallt och sett det mesta som är sevärt. Ett plus i kanten är att melteser pratar engelska obehindrat.

Grekland är ett toppenland. En gång i tiden hade jag en grekisk vän som bodde i Göteborg under 20 år. Han flyttade hem till Aten, fick cancer och det gick inte så bra för honom. Hans dotter var inte registrerad hos de grekiska myndigheterna så det blev några resor ner för att få saker och ting gjorda. Jag minns redan till Paros i början av februari. Det var enda gången någonsin jag var tvungen att sova med tröja och byxor på ett hotell.

Kallt och fuktigt som attan alltså. Kan man överleva där som en frusen skandinav när det är så jäkligt i februari? Nja, kanske om man inte snålar med värmen. Det var ju inte tursistsäsong direkt när vi var där så hotellägaren blev väl en aning överraskad och hann inte få upp ångan med kort varsel.

Turkiet har jag aldrig besökt men det sägs vara helt otroligt vackert. Landet ar allt man kan önska sig i form av skog, hav, strand, berg och en del öar. Priserna är låga och standarden verkar hög.

Nackdelen verkar vara att man bygger högt på varenda liten plätt som finns. Hur spännande är det att sitta på ex tredje våningen när man är omringad av tolvvåningshus. Nu är det juli men det är skugga på balkongen - dygnet runt. Tja, så vill jag inte ha det.

Undantaget kan finnas runt Bodrum i Turkiet där priserna är aningen högre men där verkar inte finnas några jättekomplex. Livet verkar lugnare men på vintern är temperaturen mycket lägre än i Alanya. Bodrum är inte otänkbart.

Cypern är delad i två delar. Nu samtalar man om en återförening. Det kan bli en spännande upplösning vad det lider. Tänk om man bosätter sig på norra delen där det byggs en hel del till bra priser. Hög standard är det dessutom ... för att samtalen utmynnar i att man bor på en pre-greek title och det kommer ett gäng grekcyprioter som vill ha tillbaks sin mark. Hemska tanke. För att förvissa sig att detta inte skall ske måste man se till att hamna på en pre-turkish title area. Jorå, jag kan tänka mig norra Cypern. De unga turkcyprioterna kan nog engelska. Norra Cypern har nio universitet om jag minns rätt De har studenter från Kenya m fl länder och hur kommunicerar de tror ni? På engelska såklart.

Läget på södra Cypern är inte dåligt men priserna är för höga. Om man dessutom skall undvika framtida jordskalv i närheten gäller norra delen.

Norra Cypern ligger bra till.

Egypten bygger också på sina håll. Priserna är oslagbara och standarden verkar vara okej på nybyggena. Likt Kanarieöarna har de bara en årstid. Det är aningen tråkigt. Egypten står dessutom inför svåra politiska tider när brödraskapet nyligen blev terroriststämplat av premiärministern.

Egypten får vänta.

Nu kommer jag att gå min största match i detta. Det är att övertala min bättre hälft att flytta med.

Kram alla

PS Bilden är från Norge på tal om värmerekord. DS